Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست مرکز تحقیقات زمین لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی گفت: طبق این طرح پس از بدست آوردن اطلاعاتی مبنی بر احتمال وقوع زلزله، این موضوع حدود ۲۵ ثانیه زودتر از لحظه وقوع به مراکز حیاتی مانند شرکت گاز اطلاع رسانی می‌شود.

شهرام عباسی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص معرفی فعالیت‌ها و اهداف مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: مرکز لرزه شناسی دانشگاه فردوسی دارای یک شبکه لرزه‌نگاری است که تمام نواحی خراسان شمالی، جنوبی و رضوی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۲۰ سال قبل این شبکه ملی به همت استاندار وقت تاسیس شد.

وی افزود: شبکه‌های لرزه نگاری به صورت کلی اطلاعاتی در خصوص حرکت‌‎ها و لرزه‌های کوچک و بزرگ گسل‌ها را در اختیار ما قرار می‌دهند. اگر این داده‌ها به صورت مداوم ثبت شوند برای محققان لرزه نگاری بسیار مفید واقع خواهند شد. مرکز لرزه شناسی دانشگاه فردوسی دارای سه مرکز در استان‌های سه‌گانه خراسان رضوی است. طبق تفاهم‌نامه‌ای که به مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران داریم، اطلاعات هر دو مرکز دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد در اختیار محققان یکدیگر قرار دارد. ثبت و نگهداری داده‌های لرزه معمولا به محققان برای انجام کارهای تحقیقاتی کمک می‌کند. تبادل اطلاعات زمین‌لرزه میان محققان دانشگاه‌ فردوسی با سایر مراکز لرزه شناسی دنیا انجام می‌شود.

رئیس دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: هدف اصلی محققان مرکز لرزه‌نگاری در اختیار قراردادن داده‌ها است. از نظر دولت مرکز لرزه‌نگاری تهران متولی اصلی علم زلزله و اعلام زلزله در ایران است. داده‌های مرکز لرزه‌نگاری مشهد بخشی از داده‌هایی است که مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران برای محاسبات زلزله همیشه از آن استفاده می‌کند. از آنجایی که مرکز لرزه‌نگاری محل آموزش دانشجویان نیز هست، می‌تواند در پیشبرد علم لرزه‌نگاری بسیار موثر باشد.

عباسی خاطرنشان کرد: مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی مشهد در برخی از پروژه‌های بزرگ ملی دخیل است. برای مثال یکی از بزرگترین پروژه‌های لرزه‌نگاری کشور «سامانه هشدار سریع زلزله»‌ است که برای اولین بار در ایران اجرا خواهد شد. در سال گذشته در طی مناقصه‌ای که در تهران اجرا شد، مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی این مناقصه را برنده شد. درحال حاضر محققان و اساتید دانشگاه، مجری اجرای سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران هستند. طبق این طرح پس از بدست آوردن اطلاعاتی مبنی بر احتمال وقوع زلزله، این موضوع حدود ۲۵ ثانیه زودتر از لحظه وقوع به مراکز حیاتی مانند شرکت گاز اطلاع رسانی می‌شود.

سرپرست مرکز تحقیقات زمین‌لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد تشریح کرد: مطالعه دراز مدت حرکت گسل‌ها می‌تواند برای گرفتن تصمیمات صحیح‌تر در حوزه شهرسازی و سدسازی موثر باشد. علم لرزه‌نگاری در صنایع اکتشافات نفتی نیز بسیار موثر است. در این زمینه نیز برخی از همکاران ما در دانشگاه فردوسی در پروژه‌های عظیم نفتی مشارکت دارند. لرزه‌نگاری رشته بسیار مهمی هست که در تمام دنیا کاربردهای متفاوتی دارد.

وی تصریح کرد: مهمترین دستاورد مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی در زمینه چاپ مقالات بسیار معتبر و پرورش دانش‌آموختگان برتر است. پروژه‌های خوبی با همکاری نهادهای خارج از دانشگاه برگزار کردیم که پروژه اکتشافات نفتی کوپه‌داغ، پروژه‌ سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران، پروژه‌هایی با شرکت ملی نگهداری سدهای استان خراسان، پروژه‌ای با شرکت برق استان خراسان در زمینه مانیتورینگ لرزه‌ای ایستگاه‌ها و چندین پروژه دیگر که در دست اقدام و اجرا در آینده است.

مرکز لرزه‌نگاری اولویت مسئولان استانی نیست

رئیس دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مهمترین تجهیزات مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی مشهد ایستگاه‌های لرزه‌نگاری گران قیمتی است که خرید و نگهداری از آن‌ها بسیار ارزشمند است. متاسفانه در سال‌های اخیر مقامات استان سرمایه گذاری در این زمینه را جزو اولویت‌های خود ندانسته‌اند و دانشگاه با سختی و مشکلات مالی فراوان موفق به نگهداری از آن‌ها شد. انتظار داریم که مسئولان استانی توجه بیشتری به این پروژه داشته باشند زیرا این پروژه مربوط به کل کشور است.

عباسی اظهار کرد: هرچه واحدهای لرزه‌نگاری بیشتر باشد، اطلاعات کسب شده نیز از صحت بیشتری برخوردار خواهند بود. دانشمندان با داشتن داده‌های پیوسته می‌توانند مطالعات دقیق‌تری را انجام دهند. همواره تلاش کردیم تا از واحدهای لرزه‌نگاری که سال‌های قبل ایجاد شده به خوبی مراقبت کنیم. اما به‌روز کردن برخی ابزار مانند لرزه‌نگارها و شتاب‌نگارها گران قیمت بوده و دانشگاه توانایی تامین آن را ندارد. پس از اتمام پروژه‌های در دست مانند سامانه هشدار سریع، انتظار داریم دانشگاه فردوسی به عنوان مرجع این پروژه‌ها شناخته شده و به اجرای این پروژه در سایر شهرهای کشور اقدام کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد مرکز زلزله نگاری ایران زمین لرزه پژوهشگاه زلزله شناسی سامانه هشدار سریع زلزله دانشگاه فردوسی مشهد لرزه نگاری زمین لرزه پروژه ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس ؛ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جزیره قشم گفت: این طرح در اجرای دستور رئیس جمهور در مسیر هوشمندسازی دستگاه هاست.
محمد حسن نامی افزود: با هوشمندسازی فرآیند‌ها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

بیشتر بخوانید؛ توزیع ۱۲۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت زلزله در هرمزگان
معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم گفت: با راه اندازی نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم، هوشمندسازی زیرساخت‌های مدیریت بحران در استان هرمزگان و جزیره قشم اجرایی می‌شود.
بهزاد پورمحمد افزود: تجهیزات دائمی لرزه نگاری پیش رفته با استاندارد‌های روز دنیا با توجه به اهمیت استراتژیک جزیره جهانی قشم در شش ماه آینده نصب و راه اندازی می‌شود.
وی گفت: برای تجهیز این ایستگاه سی میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این مراسم گفت: سالانه بیش از ۴ میلیون گردشگر وارد جزیره قشم می‌شوند و میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری از سوی فعالان اقتصادی در این منطقه آزاد انجام می‌شود که با ارتقای مسائل ایمنی می‌توانیم قشم را به یک جزیره پیشرفته و نوآور در کشور تبدیل کنیم.
پیغامی افزود: ایجاد ایستگاه لرزه نگاری قشم که جنوبی‌ترین نقطه برخورد دو پهنه حجاز و ایران به لحظ زمین شناختی است کمک شایانی به پایش مسائل و مخاطرات منطقه، هرمزگان و کل کشور می‌کند.

دیگر خبرها

  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • بررسی پروژه‌های ریلی از جمله خط‌آهن سریع‌السیر تهران-مشهد
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»